Patrick Tavernier (d. 12 October 2017)

Met verdriet delen we mee dat Patrick Tavernier, een MSF WatSan, is overleden.

We zijn erg aangedaan door het plotse heengaan van deze jonge en levenslustige man.

Patrick studeerde in 1994 af als bio-ingenieur aan de universiteit van Gent.

Als sociaal werker gaf hij wiskunde les, aan de universiteit was hij lab technieker tot hij in contact kwam met het humanitaire werk in ‘97 via Volens en Enza.

In 1998 vertrok Patrick voor het eerst met MSF naar Burundi en vanaf dat moment was hij actief in een verscheidenheid van functies en contexten voor OCB en OCBA.

Hij was werkzaam in RDC, Sierra Leone, Bolivia, Indonesië, India, Mauritania, Pakistan, Kenya en CAR als logistieke medewerker, als hygiëne promotor en als lesgever.

Zijn conceptuele voorkeur lag echter bij de WatSan invalshoek en het wezenlijks veranderen van de dagdagelijkse sanitaire ellende van mensen met naam en gezicht in ons post industriële tijdperk.

Patrick hield erg van de wonderen van de natuur en uit elk land bracht hij een ei mee dat dan na de broedmachine een scharrelend nieuw bestaan begon in zijn tuin in België.

Door de ogen van Patrick naar de wereld kijken was niet altijd even rooskleurig maar wel erg boeiend, soms pijnlijk oprecht en steeds getuigend van een grote menselijke moed.

Terug in België werkte Patrick even bij Euro assistance en begon hij de koksschool waar hij met epicuristische instelling genoot s van het delen van zelf bereide fijne spijzen met vrienden en familie.

In 2008 startte Patrick als getalenteerde operationele kracht in de WatSan eenheid te Jette tot hij in 2011 zijn familie restaurant “De Glazen Toren” te Affligem begon. 

In het liefhebbende gezelschap van zijn echtgenote en dochters ploegde hij daar met boerenpaard zijn eigen akker en filosofeerde er op los. Hij verzorgde zijn biologische moestuin en hield de kippen gezond en gelukkig want pure natuur op ieders bord leek hem erg belangrijk.

Patrick is overleden op 12 oktober ten gevolge van aanslepende gezondheidsproblemen, we zijn er allen iets armer door geworden.

Peter Maes,
WHS Unit Coordinator
 
 
By: Göran Svedin